Startaju pripreme OKK Student

Mostarci ponovo u najjačem rangu bh. košarke

Startaju pripreme OKK Student

Ljetnji odmor završava polako za sve sportaše u Mostaru, pa tako i za košarkaše mostarskog OKK Studenta,novog/starog člana najjačeg ranga bosanskohercegovačke košarke.

U razgovoru s dvije mlade okosnice kluba, Mirzom Manjgom i Ivom Mikulićem saznali smo kako momci jedva čekaju prozivku, koju će obaviti novi trener Studenta, proslavljeni mostarski košarkaš, Dženan Rahimić. Stasiti Mostarac u karijeri je nosio dresove Zrinjskog, Šibenika, Bosne, Pau Ortheza i mnogih drugih jakih europskih klubova, a kao trener se već okušao i u Šibeniku, klubu u kojem je proveo najveći dio svoje prebogate karijere. Dakle, Domagoj Kujundžić više nije trener mostarskog mlađeg prvoligaša. On je prihvatio jednu od najvrelijih klupa u regiji, onu sinjskog Alkara, a iz kluba su mu uz zahvale poželjeli sreću u daljnjoj karijeri.

Sastav tima neće se previše mijenjati u odnosu na ekipu koja je Student vratila u Premier ligu. Klub su napustili Pavle Boljkovac, te Mladen Primorac, a kako doznajemo, u klubu bi se na prozivci trebao pojaviti i američki playmaker, dok je uprava kluba u potrazi za još jednim centrom, igračem koji će popuniti rupu nastalu odlaskom Primorca u češki Brno.

Mladi igrači Studenta tako će pod vodstvom novog trenera, tražiti svoju šansu pod bh košarkaškim nebom, a iako se to nije naglasilo, za ovu sezonu primarni cilj trebao bi biti sačuvati mjesto u najjačem rangu natjecanja, te ukoliko se ostvari taj cilj, krenuti u formiranju ozbiljnije momčadi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi