Student srušio lidera u Banjaluci

Prva muška liga RS

Student srušio lidera u Banjaluci

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Studenta večeras su u okviru 14. kola Prve muške lige Republike Srpske na svom parketu savladali lidera na tabeli ekipu Sokoca rezultatom 71:64, po četvrtinama je bilo 22:16, 20:16, 13:15 i 16:17.

Banjalučani su bolje otvorili susret, pa tako prvu četvrtinu rješavaju u svoju korist (22:16). Drugi period donio je mnogo uzbuđenja. Viđena je kvalitetna odbrana ali i napad na obje strane. Ipak, više želje i htjenja pokazao je domaćin koji dobija dionicu preko raspoloženih Bojovića, Lončara i Davidovića pa tako na odmor odlazi s prednošću od 10 poena razlike (42:32).

Nakon pauze nešto bolje su zaigrali košarkaši Sokoca. Treću četvrtinu otvaraju serijom 0:6, te tako smanjuju zaostatak na minus četiri. Domaćin nije ustao dužan, te uzvraća serijom od 4:0 preko Tomića i Lukića. Nakon sedam minuta igre u nastavku rezultat je glasio 51:45 u korist banjalučkog sastava. 

Posljednju četvrtinu izabranici Aleksandra Ćikića otvaraju serijom od 7:0. Međutim, gosti se bude te pokušavaju stići rezultat. Ipak, Banjalučani nisu dozvolili iznenađenje, utakmicu privode kraju i tako ostvaruju treći vezani trijumf.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Bojović sa 15 poena, dok je to u redovima Sokoca bio Pečenica sa 28.

Student: Rajković (7), Bojović (15), Cumbo (9), Knežević (2), Lukić (10), Komnenović, Milaš, Pisić, Jokić, Lončar (11), Tomić (4) i Davidović (13).

Sokolac: Jovović, Kosorić, Jovičević (5), Radović (3), Šobić, Pečenica (28), Đerić (9), Koprivica, Gordić, Okiljević (6), Milidrag (10) i Pilindavić (3).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi