Suton: Sa Vulićem smo se dogovorili jako brzo

Predsjednik Širokog o promjena na Pecari

Suton: Sa Vulićem smo se dogovorili jako brzo

Krenuli su dobro Širokobriježani u ovu sezonu ABA lige, ostvarene su pobjede protiv Zvezde i Olimpije, a onda je došao pad.

Iako bi prije sezone vjerojatno svaki navijač Širokog potpisao odmah da nakon ovih osam kola ekipa s Pecare ima skor 2:6, nakon pet uzastopnih poraza došlo je do promjena na klupi.

U Širokom su svjesni da raspored nije bio nimalo lagan, baš suprotno, igrala je ekipa s Pecare sa teškim protivnicima kod kuće i u gostima. Gledajući realno niti jedan kiks nisu napravili Širokobriježani iako sigurno mogu žaliti jer su imali priliku slaviti u Mađarskoj protiv Szolnoka. U prošlom kolu poraženi su kod Mega Vizure i taj poraz ih je zakovao na dno tablice.

Nakon serije loših rezultata čelnici kluba su odlučili uraditi neke promjene, a one su prvo došle u vidu novog trenera Jakše Vulića.

„Mi kao Uprava smo razmatrali što učiniti. Rezultatski je ovo kao što smo i očekivali. Svjesni smo kvalitete naše ekipe i teškog rasporeda. Nakon što smo razgovarali složili smo se da pojačamo stručni stožer.“, rekao je na jučerašnjem predstavljanju novog trenera prvi čovjek Širokog, Ante Suton.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

„Vujanović nije otpušten, on je i dalje tu s ekipom i bit će pomoćnik Jakše Vulića kojeg smo doveli kao pojačanje u stručnom stožeru. Vujanović je budućnost kluba i hvala mu na svemu što je do sada učinio. Ne smijemo zaboraviti kada je i u kojim okolnostima preuzeo momčad i hvala mu na svemu. Drago mi je da i dalje želi ostati s nama.“, rekao je Suton o Vujanoviću.

„Išli smo na to da pokušamo angažirati trenera koji poznaje grad, igrače, klub i ligu, kako ABA tako i bh ligu. Naravno, i onog koji želi doći na ovakav rezultat i momčad i koji ima ambicije da uspije. Sa Jakšom smo se dogovorili jako brzo i mislim da smo u njemu pronašli pravo rješenje. Siguran sam da ćemo svi skupa uspjeti da ostvarimo ciljeve koji su postavljeni pred ovu sezonu, a to su ostanak u ligi, osiguravanje dva predstavnika skupa sa Igokeom i osvajanje naslova kako se ne bi dovodili u situaciju da moramo ponovno strepiti i skupljati novac za pozivnicu.“, rekao je Ante Suton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.