Sutra počinje memorijalni turnir "Mirza Delibašić"

U dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu

Sutra počinje memorijalni turnir "Mirza Delibašić"

A. Haznadarević

Memorijalni turnir u sjećanje na najboljeg bh. košarkaša svih vremena Mirzu Delibašića bit će odigran 14. i 15. septembra u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu.

 

Ovaj tradicionalni memorijalni turnir, čiji je KK Bosna ASA BH Telecom organizator, igrat će na Mojmilu, budući da nije bilo moguće organizovanje turnira u Skenderiji u dvorani koja nosi ime po legendarnom bh. košarkašu.

 

Na turniru će osim organizatora Bosne učestovati makedonski MZT, te hrvatske momčadi Split i Darda.

 

Prvi susret odigrat će od 18 sati igrati momčadi Splita i MZT-a, nakon čega će biti upriličeno i svečano otvaranje turnira, a u 20 sati i 15 minuta je planirano odigravanje meča između ekipa Bosne ASA BH Telecom i Darde.

 

Meč za treće mjesto odigrat će se u subotu u 18 sati, dok će se finalni susret igrati sa početkom u 20:15.

 

Podsjećamo, prošlogodišnji turnir je osvojila ekipa crnogorske Budućnosti, pobjedivši u finalnom susretu Bosnu ASA BH Telecom rezultatom 98:76.

 

Svi pobjednici turnira "Mirza Delibašić"

2005: Efes Pilsen (Turska)

2006: Partizan (Srbija)

2007: Bosna

2008: Bosna

2009: Fenerbahče Ulker (Turska)

2010: Efes Pilsen (Turska)

2011: Budućnost (Crna Gora)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.