Szolnok namučio Cedevitu, sedam poena Gordića

ABA liga

Szolnok namučio Cedevitu, sedam poena Gordića

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite savladali su u 13. kolu ABA lige na svom parketu ekipu Szolnokija rezultatom 74:73.

Mađarski tim je pružio veliki otpor favorizovanom protivniku. Bili su cijelim tijekom utakmice ravnopravan tim, ali na kraju nisu imali ni sreće.

Prvo poluvrijeme donosi dosta neizvjesnu košarku. Cedevita je nakon 20 minuta igre imala poen prednosti (36:35), a nakon što su se trećoj dionici odvojili na plus devet, činilo se kako će Szolnok lagano pasti.

Međutim, nisu se gosti predavali. Sjajnom igrom uspijevaju da uvedu meč u neizvjesnu završnicu, gdje se bolje snalazi domaći tim koji stiže do pobjede.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bh. reprezentativac Nemanja Gordić je ubaco sedam poena za Cedevitu, Miro Bilan je bio najefikasniji sa 15, dok je za goste Milošević ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.