Titansi ostali bez titule, Šehić ponovo odličan
Šehić završava akciju Titansa

Ostali bez rekorda

Titansi ostali bez titule, Šehić ponovo odličan

M. Šljivak

Texas Titansi nisu uspjeli osvojiti četvrtu uzastopnu titulu prvaka Sjedinjenih Američkih Država. U finalu je od ekipe koju na parketu predvodi mladi Bosanac Samir Šehić bila ekipa City iz New Yorka rezultatom 32:30.

Relativno mali broj poena uzrokovala je ekipa iz New Yorka kukavičkom igrom na početku utakmice. Pošto vrijeme za napad na ovom prvenstvu nije bilo ograničeno, to su košarkaši iz New Yorka iskoristili, te su vjerovali ili ne u prvih sedam i pol minuta utakmice odbijali krenuti u napad, dodoavajući se na sredini parketa.

Takva taktika je očigledno psihološki utjecala na tim Titansa, te u nastavku nisu uspjeli pogađati otvorene šuteve, što je na kraju dovelo do poraza.

Samir Šehić je ponovo dominirao parketom. Bio je najbolji pojedinac svog tima sa 12 poena i 12 skokova, no njegovi suigrači mu nisu pomogli, te je na kraju tim iz Texasa nažalost ostao bez titule prvaka Amerike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.