Tomić: Ne smijemo kukati, sutra idemo na pobjedu

Bh. košarkaš poručio

Tomić: Ne smijemo kukati, sutra idemo na pobjedu

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra meč petog kola grupne faze pretkvalifikacija za SP protiv Slovačke.

Nakon poraza u Zenici od selekcije Švedske pred izabranicima Duleta Vujoševića je težak zadatak i gostovanje u Bratislavi protiv Slovačke. Iako smo Slovake dobili u Skenderiji jasno je da će nam sutra biti dosta teže pogotovo nakon što se roster ekipe znatno smanjio.

Naši košarkaši jučer su doputovali u Bratislavu gdje su odradili već nekoliko treninga. Pred sutrašnji meč bh. košarkaš Obrad Tomić izjavio je da ne smijemo kukati zbog poraza od Švedske jer su pred našom ekipom još dvije veoma važne utakmice.

"Sigurno je da nam je teško pao poraz od Švedske, ali ne smijemo kukati jer još ništa nije izgubljeno. Moramo imati kratko pamćenje kako poslije pobjede, tako i nakon poraza. Pred nama su još dvije utakmice iz kojih možemo izaći kao pobjednici i plasirati se u kvalifikacije", rekao je Tomić, te dodao:

"Slovačka je dobra ekipa, pogotovo na visokim pozicijama sa iskusnim igračima. Što se tiče nas spremni smo da za meč, trabamo dati maksimum i pokušat ćemo ispoštovati zamisli selektora. Nadamo se povoljnom rezultatu kako bi svi izašli zadovoljni iz ovog meča u što mi svi vjerujemo i idemo na pobjedu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi