Pomoćnik Duška Ivanovića uoči turnira u Sarajevu

Trajković: Na turniru želimo vidjeti mogućnosti ovog tima

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Skenderiji otvara košarkaški turnir, na kojem pored naše selekcije učestvuju i reprezentacije Italije, Crne Gore i Bjelorusije. 

Naš tim večeras će igrati protiv selekcije Bjelorusije, a utakmica počinje u 17 sati i 30 minuta. Pred utakmicu sa Bjelorusijom održana je press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio pomoćnik Duška Ivanovića, Nenad Trajković. 

"Već smo 15 dana u nekom ozbiljnijem ciklusu, dosta toga smo uspjeli da uradimo. Dosta smo vidjeli, sa kojim potencijalom raspolažemo na treningu. Ovo je sada prava prilika za Duška da vidi sa čim raspolaže. Prava prilika da vidi na koje igrače može da računa," kaže Trajković.

"Prava prilika da osjeti tim i kako da napravi taktiku i popravi ono što je do sada urađeno. Treba da sačeka ova tri mlada momka koji treba da nam se priključe, Buzu, Nurkića i Vrabca i da vidi sa kojim snagama raspolaže," kaže Trajković. 

"Prva utakmica protiv Bjelorusije, je utakmica koja će nam na početku pokazati ko može, a ko ne može biti dio ovog rostera za kraj. Utakmica koja će pokazati selektoru šta moramo i šta možemo da popravimo i da stičemo pravu sliku reprezentacije," kaže Trajković. 

"Imali smo dobar ciklus priprema i normalno je da igrači budu malo umorni u ovom trenutku. Nakon turnira će biti još umorniji, jer ćemo pojačati tempo treninga," kaže Trajković. 

"Ovaj turnir će pokazati Dušku potencijal ove ekipe. Mi ne očekujemo puno od samog turnira. Italija je u jednoj dobroj formi, imali su turnir koji su ubjedljivo osvojili. Ne očekujemo da budemo prvi, niti nam je to cilj. Nama je cilj da u ovoj situaciji kada počinjemo da sastavljamo reprezentaciju da vidimo koje su mogućnosti ovog tima," kaže Trajković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti