Trener Sparsa

Trbić: Cilj nam je Liga 6 i afirmisanje mlađih igrača

Košarkaši sarajevskih Sparsa počeli su pripreme pred novu sezonu u Ligi 12.

Trener ove ekipe Marko Trbić poručuje da je cilj ekipe plasman u Ligu 6 te afirmisanje mlađih košarkaša.

"Kao i svake godine, mi želimo napraviti tim koji će biti u vrhu Lige 12, ali i da tu bude što više mladih igrača koji će se afirmisati. Želimo napraviti pristojn rezultat, odnono otići u Ligu 6 i igrati što bolje protiv najboljih timova. Ekipa je bitno promjenjena u odnosu na prošlu sezonu. Dovest ćemo još dva ili tri iskusnija igrača koji će pomoći ovim mlađima.  U ovom trenutku imamo desetak igrača koji imaju potencijal, ali nemaju kvalitet da naprave nešto bolji rezultat. Oni će sa nešto starijim i iskusnijim igračima biti što više rasterećeni da napravimo rezultat koji želimo", rekao je Trbić.

On se osvrnuo i na dva košarkaša koje je ekipa Sparsa dala reprezentaciji BiH ovog ljeta.

"Adi Zahiragić i Amar Gegić trebaju biti sretni što su u reprezentaciji BiH i svaki minut koji dobiju trebaju iskoristiti. Zahiragić je dao maksimum protiv Švedske i mislim da možemo svi biti zadovoljni što je tu. Gegić ima samo 18 godina i svaku sekundu treba iskorisiti na najbolji način", rekao je on.

Također, naš sagovornik je govorio i o povratku sarajevske Bosne u Ligu 12 te je poručio da je to velika stvar za popularnost košarke u Sarajevu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Mislim da će povratak Bosne puno značiti gradu Sarajevu kada je košarka u pitanju. Ni Bosna ni Sparsi nisu na nivou na kojem bi trebali biti. Sarajevo počiva na prvaku Evrope i razmišljanju 'Mi smo imali prvaka Evrope". Mislim da će derbi dva podsjednika tima donijeti bu]enje publike. Mislim da će Bosna biti od velike koristi nama i mi njima", poručio je za kraj Trbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi