Trener KK Spars za SportSport.ba

Trbić: Možemo pobijediti i u Trebinju

S. Mlaćo

Košarkaši Sparsa večeras su bez većih problema u dvorani Skenderije savladali Građanski (95:79), te tako nakon dva vezana poraza upisali važnu pobjedu.

 Gosti su bili u egalu do posljednje četvrtine, ali su onda poklekli te su Sarajlije upisale zasluženu pobjedu.

"U svakom slučaju ovo je jako bitna pobjeda i nakon nekoliko loših izdanja napravili smo neke promjene u timu, a ponovo nismo igrali u istom sastavu. Zadovoljan sam načinom na koji je tim funkcionisao, skok u odbrani nije bio dobar, ali zadovoljan sam pristupom igrača. Naša brža igra u napadu je dala rezultat", kazao je trener Sparsa Marko Trbić.

Dva vezana poraza unijela su malu nervozu u Sparse, pa je sigurno Trbić imao šta reći svojim izabranicima.

"Mi još uvijek nismo postali tim, zbog brojnih promjena u timu, povreda, bolesti i slično. Utakmice protiv Bosne i Kaknja igrali smo smo u tom tonu, bez timskog duha. To je naša najveća zamjerka i mi ako napravimo tim koji zajedno diše bit će bolje", dodao je Trbić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U narednom 12. kolu Lige 10 Sparsi će u goste Leotaru iz Trebinja, koji je u dosadašnjem dijelu sezone savladao dva prvoplasirana tima lige Bosnu Royal Jelly i mostarski Zrinjski.

"Igramo u Trebinju, to je jako teško gostovanje, ali ako popravimo ovo o čemu pričamo mislim da možemo pobijediti", jasan je bio naš sagovornik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi