Trbić: Rastemo iz utakmice u utakmicu

Selektor nakon historijskog uspjeha

Trbić: Rastemo iz utakmice u utakmicu

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je pobjedom nad Italijom izborila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva. 

Historijski uspjeh na svojim plećima je iznijelo dvanaest momaka koje je selektor Marko Trbić odlučio da povede na ovaj veliki turnir.

"Psihološki smo ušli puno jače od Talijana u ovu utakmicu. Misim da smo se postavili psihološki i taktički na pravi tačin, te da smo odigrali odbranu onako kako smo se dogovorili. Iz utakmice u utakmicu rastemo i vjerujem da momci dobijaju vjeru u to što radimo i pokušat ćemo taj niz da produžimo sa vjerom u uspjeh", izjavio je selektor Trbić. 

Naši mladi košarkaši već sada mogu biti zapamćeni kao najuspješnija reprezentativna selekcija igrača naše zemlje u starosnoj dobi do 18 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.