Nada se pobjedi u Bijeljini

Trbić: Sparsi ne odustaju od svoje strategije

Košarkašima Sparsa u 2. kolu Lige 10 slijedi gostujuća utakmica protiv Građanskog u Bijeljini.

Nakon uvodnog poraza od Bosne, trener Sparsa Marko Trbić vjeruje da njegovi košarkaši na ovom gostovanju mogu doći do prve pobjede u sezoni.

"Utakmica u Bijeljini će biti teška za nas. U ovom trenutku mi nismo tim koji može bilo kome da prijeti, ali tamo idemo s ambicijama da pobijedimo. Građanski je iskusan tim, ali spremni smo i vjerujem da ćemo probiti led i pobijediti. Pobjeda bi nam puno značila pred nastavak prvenstva. Povrijeđenih igrača nema, svi koji su igrali protiv Bosne će konkurisati i za ovu utakmicu. Još uvijek čekamo na oporavak Peršića, a svi ostali su spremni", rekao je Trbić, koji je potom govorio o ambicijama i realnim dometima u ovoj sezoni:

"Ekipa Sparsa nije odustala od svoje strategije, a ona se odnosi na forsiranje mladih igrača. Zbog toga ovaj klub i postoji. Ove sezone smo, sticajem okolnosti, napravili tim od neafirmisanih igrača koji su talentovali, ali još uvijek nedokazani. Rezultat Sparsa će ovisiti o tome kako će se oni snaći. Od ovih igrača ćemo pokušati napraviti bazu tima za neke naredne sezone, a vjerovatno ćemo dovesti nekoliko iskusnijih igrača tokom sezone".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

O konkurenciji i samoj jačini prvenstva BiH...

"Prošle sezone nisam bio ovdje, ali naravno da sam upoznat sa dešavanjima. Mogu reći da ove godine liga znatno jača nego proteklih pet, šest pa možda i deset godina. Barem sedam od deset ekipa se znatno pojačalo i ima visoke ambicije. Možda je loše što je broj timova smanjen na 10, pa ćemo imati samo 18 kola", rekao je za kraj trener Sparsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi