Treći poraz bh. kadeta

Evropsko prvenstvo, 3. kolo

Treći poraz bh. kadeta

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH poražena je i u trećem meču na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Danas je u trećem kolu od naše selekcije bolja bila Crna Gora rezultatom 64:58.

Crna Gora je bolje ušla u meč. Poveli su 10:2, te se činilo kako našu selekciju čeka još jedan uvjerljiv poraz.

Međutim, situacija se na terenu ubrzo mijenja. Naša reprezentacija počinje pogađati šuteve i ne dopušta protivnicima da se dodatno odvoje, pa je Crna Gora nakon prve četvrtine imala samo poen prednosti, 15:14.

Odlično je bh. tim odigrao drugu dionicu. Pogađali su apsolutno sve, u jednom trenutku su imali i plus 10 (29:19), ali se Crna Gora odličnom završnicom prvog poluvremena vratila i došla je do minus dva na poluvremenu, 31:29.

U trećoj dionici se kod Crne Gore probudio i Nikola Žižić. Kontrolisali su Crnogorci rezultat tijekom ovog dijela igre, te su nakon 30 minuta imali tri poena prednosti, 45:42.

Ipak, naša selekcija bolje otvara posljednji period. Serijom od 6:0 dolaze do novog vodstva 48:45, a potom je bh. selekcija jako dobrim šutem iz vana čuvala prednost.

Serijom grešaka i izgubljenih lopti naši kadeti su dozvolili veliku seriju Crne Gore. Napravili su seriju od 11:0, te su okrenuli meč u svoju korist.

Na kraju su slavili pobjedu, te će u osmini finala igrati protiv Srbije ili Grčke, dok našu selekciju čeka duel sa Finskom.

Najefikasniji kod Crne Gore bili su Nikola Žižić sa 20 i Igor Drobnjak sa 17 poena poena, dok je kod bh. selekcije Vojin Ilić ubacio 11 poena.

Grupa C, 3. kolo:

BiH - Crna Gora 58:64

BIH: Karić 7, Milošević 6, Tiganj 9, Ilić 11, Mehić, Cvetić 4, Gutić 3, Biberović 7, Vuković 3, Kamenjaš 8, Višnjić, Omerović.

CRNA GORA: Drobnjak 17, Labović, Vuletić 2, Obradović, Pešić, Đurišić 2, Tomašević, Vlahović, Kljajić 9, Brnović 14, Marljukić, Žižić 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi