Trojica košarkaša pojačala Slobodu

Poznata imena u Mejdanu

Trojica košarkaša pojačala Slobodu

M. Šljivak

Košarkaški klub Sloboda za tri dana će početi pripreme za novu sezonu, a danas je tim iz Tuzle angažovao trojicu novih košarkaša.

Poznata imena naći će se na pripremama tuzlanskog tima i članovi Slobode u novoj sezoni postaće Nikola Silađi (208cm, 25), Ljubomir Čampara (205cm, 24) i Milan Lužaić (191cm, 21).

Silađi u redove Slobode dolazi iz slovačkih Košica gdje je protekle sezone ubacivao pet poena po utakmici. Radi se o nekadašnjem mladom reprezentativcu Srbije koji međutim nije uspio u potpunosti realizirati potencijal kojeg je imao. Pored Košica u karijeri je igrao još u Rumuniji i Mađarskoj, te za nekoliko timova u Srbiji. Ponikao je u ekipi FMP-a i igra na pozicijama četiri i pet.

Ljubomir Čampara je poznato ime bh. javnosti. Prošle sezone je ovaj 24-godišnji centar nosio dres sarajevske Bosne Royal Jelly, gdje je u prvenstvu bih ubacivao nešto manje od šest poena po meču.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Treće pojačanje je nekadašnji mladi reprezentativac BiH Milan Lužaić koji dolazi iz redova Leotara, a igra na poziciji beka.

Tuzlaci pripreme za novu sezonu počinju 14. augusta, a podsjetimo da će ekipa Velimira Gašića igrati i kvalifikacije za drugu ABA ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti