Umjesto u avionu za Istanbul, kadeti završili na treningu

Vremenske neprilike odgodile put

Umjesto u avionu za Istanbul, kadeti završili na treningu

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je trebala sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo poletjeti za Istanbul, odakle bi nastavila svoj put dalje ka Konyi, gdje će igrati turnir koji važi za jedan od najjačih na svijetu u kadetskoj konkurenciji.

Ipak, zbog loših vremenskih uslova selektor Emir Halimić i njegovi izabranici nisu poletjeli ka Turskoj i turniru kojeg zovu "mini svjetsko prvenstvo". Umjesto leta za Tursku najbolji bh. kadeti su u svojoj bazi, hotelu Hollywood na Ilidži, odradili još jedan trening, a put Istanbula trebali bi večeras.

Na neplaniranom treningu bh. kadeta sreli smo i generalnog sekretara KSBiH Haruna Mahmutovića koji nas je upoznao sa promjenama prouzrokovanim vremenskim (ne)prilikama.

"Nažalost let kojim su momci trebali krenuti za Istanbul, a potom dalje za Konyu, je otkazan. Shodno tome poslali smo molbu organizatorima ovog izuzetno jakog turnira da nam zbog ovih promjena, koje nisu uzrokovane našom krivicom, izađu u susret i termin naše prve utakmice sa Njemačkom, koja je zakazana za 15:30, pomjere za večernji termin kako bi uopšte mogli stići na vrijeme", kazao je Mahmutović.

Među mladim bh. košarkaškim nadama vlada odlična atmosfera. Oni smjeliji ponudili su generalnom sekretaru opkladu, a to je medalja na turniru!

Bh. kadeti će na svom drugog učešću na ovom turniru igrati u grupi sa Njemačkom, Italijom, Srbijom, Kinom i Turskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.