Iskusni član KK Bosna Royal Jelly

Vasiljević: Mnogi još ne vjeruju da smo pobijedili

Samir Mlaćo

U 1. kolu Lige za prvaka naše zemlje u košarci košarkaši Bosne Royal Jelly napravili su veliko iznenađenje i u dvorani Skenderije savladali favorizovanu Igokeu 88:84.

Studenti su od samog početka igrali kvalitetno, te je bilo vidljivo da bi vrlo lako mogli savladati goste, koji su mora se priznati veoma mekano ušli u ovaj susret. Iskusni Saša Vasiljević sa 11 poena bio je jedan od najboljih pojedinaca u redovima domaće ekipe.

"Velika pobjeda za nas, ne toliko zbog dva boda, već zbog samopuzdanja ekipe. Ovim momcima što su došli prije pet dana želimo da pokažemo da su došli u pravu ekipu, a oni su pravi momci i pravi igrači. Zahvalio bi se publici i nadam se već u srijedu da će doći u većem broju, jer mi košarku igramo zbog publike i da pokušamo ponoviti ovu igru večeras. Sve što je zacrtao stručni štab mi smo ostvarili, a malo smo pali i opustili se, dok je Igokea pokazala da je odličan tim. Izvukli smo se malo uz publiku i lude trojke, ali mislim da smo zasluženo pobjedili", kazao je Vasiljević za SportSport.ba.

"Naša želja je da dođemo do finala, ali ima do finala puno. Slijedeća utakmica nam je najvažnija, te da pokušamo opet da dobijemo. Mislim da mnogi koji su otišli sa utakmice ne vjeruju da smo pobijedili, a mi imamo ozbiljne igrače, ozbiljne ljude u klubu i trenere, te smo mi stariji tu da pomognemo ove mlađe iskustvom. Idemo uz utakmice u utakmicu, pa dokle nas to dovede", kazao je na kraju razgovora Saša Vasiljević, član KK Bosna Royal Jelly.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi