Veliki povratak i pobjeda Partizana u Zagrebu

Veliki trijumf za Vujoševića i Partizana

Veliki povratak i pobjeda Partizana u Zagrebu

U jako važnom susretu kada je u pitanju plasman na završni turnir ABA lige danas su se sastali Cedevita i Partizan. Gosti su slavili 77:76. 

Za nešto više od četiri minute susreta u Zagrebu gledaoci su mogli vidjeti svega tri poena. Od tog trenutka ekipe su zaigrale nešto bolje pa smo mogli vidjeti i veći broj poena. Cedevita je prvu četvrtinu riješila u svoju korist rezultatom 14:10. U nastavku prvog poluvremena igralo se koš za koš. Domaćin je međutim u završnici druge četvrtine zaigrao mnogo bolje, pa je ekipa Ace Petorvića na odmor otišla sa vodstvom 35:26. 

 

Nastavak je mnogo bolje otvorio Partizan, a ekipa iz Beograda je serijom 17:7 došla do prednosti 43:42. Cedevita je u posljednjih deset minuta utakmice ušla sa šest poena viška. Nakon tri minute igre u odlučujućoj četvrtini Cedevita je vodila 59:50. Pet minuta prije kraja bilo je plus deset. Uspjela je to Cedevita međutim prokockati, pa je Partizan slavio 77:76. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Tomas sa 26 poena, dok je naš Mašić dodao tri. Kod gostiju 18 poena postigao je Lučić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.