Vogošća i Gradina Srebrenik upisale sigurne  pobjede

A-1 liga naše zemlje

Vogošća i Gradina Srebrenik upisale sigurne pobjede

S. Mlaćo

U nedjeljnim susretima A-1 lige naše zemlje KK Vogošća i KK Gradina Srebrenik opravdali su ulogu favorita u Bugojnu, odnosno Tešnju.

Vogošćani su u Bugojnu savladali domaću Iskru 90:77 (13:17, 27:23, 20:27, 17:23), te upisali nove važne bodove. 

Domaći su prije par dana u zaostalom susretu savladali favorizovani Burch, ali sada nisu mogli do još jednog iznenađenja. Vogošća je imala veći dijelom utakmice sigurnu prednost, te na kraju zasluženo slavila 90:77.

U KK Iskra se istakao Ahmed Bjelak sa 18 poena, dok je Boris Brečić dodao 17, a Nikola Spasov 16. U redovima Vogošće sjajan je bio Dinko Peljto sa 24 ubačena poena. Nermin Buza je dodao 16. 

U duelu dvije Gradina slavila je ona iz Srebrenika 83:51. Već nakon prvog poluvemenu tim iz Srebrenika u Tešnju je imao prednost 43:29 i pitanje pobjednika je bilo riješeno.

U drugom poluvremenu gosti povećavaju prednost za konačnih 83:51.

KK Iskra - KK Vogošća 77:90

KK Gradina Tešanj - KK Gradina Srebrenik 51:83

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi