Vulić: Da ne vjerujem u ekipu ne bih ni došao

Predstavljen novi trener

Vulić: Da ne vjerujem u ekipu ne bih ni došao

Danas je u službenim prostorijama HKK Širokog predstavljen novi trener Jakša Vulić.

Podsjetimo, Vulić je jučer izabran za trenera Širokog nakon loših rezultat momčadi i pet uzastopnih poraza. Dosadašnji trener, Damir Vujanović, ostao je na klupi Širokog u ulozi Vulićevog pomoćnika.

Vulić je istakao da vjeruje u ovu momčad, da je dobro selektirana ali i dosta mlada, te smatra da ekipa ima veliki potencijal.

„Situacija je poznata svima. Znamo probleme, znamo kvalitetu lige ali i našu kvalitetu. Poznajem dosta igrača, ekipa je mlada i ovi porazi su posebno teški psihološki i na tome ćemo morati poraditi. Moramo igrati ekstra motivirano i borbeno sa velikom željom protiv ekipa koje su realno iznad nas i budžetom i kvalitetom.“, rekao je novi trener Širokog Jakša Vulić.

„Idemo utakmicu po utakmicu i pomalo se dizat. Mislim da su igrači dobro birani, svi imaju višegodišnje ugovore, igrali su po reprezentativnim selekcijama i sigurno da imaju potencijal, samo je pitanje kad će on isplivati na površinu.“, rekao je Vulić.

„Da ne vjerujem u ovu ekipu ne bih se nikad prihvatio ovog posla. S klubom sam prošao sve scenarije i najvažnije je da izborimo ostanak u ligi.“, zaključio je Vulić.

Na konferenciji za medije je bio i dosadašnji glavni trener Damir Vujanović koji je rekao:

„Hvala Upravi što je imala povjerenja u mene. Krenuli smo dobro u sezonu, a onda je uslijedilo pet poraza i nešto se moralo mijenjati. Klub je odlučio da se pojača stožer s čime sam se složio i ostao uz ekipu kao pomoćni trener. Nadam se da će ovo biti pozitivan šok za igrače, da ćemo slaviti protiv Krke i krenuti uzlaznom putanjom. Hvala igračima na korektnoj suradnji, ja vjerujem da će oni dati sve od sebe da pobjede Krku. Hvala i navijačima koji su bili uz nas i u pobjedama i u porazima.“

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Što se tiče promjena u igračkom kadru njih za sada neće biti i kako kaže Vulić, prvo će svi igrači dobiti šansu na treningu i na utakmice te će se vidjeti tko koliko može, a onda će on sa Upravom kluba odlučiti da li treba neko osvježenje i u momčadi.

Široki Primorka narednog vikenda igra vrlo važnu utakmicu kod kuće na Pecari protiv Krke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.