Wright pogodio za pobjedu Cedevite u Novom Mestu

Cedevita slavila

Wright pogodio za pobjedu Cedevite u Novom Mestu

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite savladali su večeras u Novom Mestu ekipu Krke 63:62 u susretu 24. kola ABA lige.

Gosti iz Zagreba su bolje ušli u utakmicu i poveli su 6:0. Tek nakon nešto više od tri minute Krka je postigla prve poene, ali su odigrali nešto bolje ostatak prve četvrtine, pa su imali vodstvo od 15:13 nakon prvih deset minuta.

Vodili su domaći košarkaši cijelim tijekom drugog perioda. Ipak, nisu uspjeli značajnije povećati svoju prednost, te su na poluvrijeme otišli sa četiri poena prednosti 31:27.

U nastavak utakmice Krka je ušla mnogo bolje. Čuvali su stečenu prednost, a u jednom trenutku su imali i osam poena prednosti 42:34. Ipak, Cedevita nije dozvolila da Krka ode na veću razliku, te su smanjili zaostatak. U posljednjih deset minuta Krka je ušla sa dva poena prednosti 51:49.

U posljednjoj dionici nismo mogli uživati u lijepoj košarci. Imala je Krka plus šest 58:52, ali je serijom 7:0 Cedevita stigla do vodstva 59:58 na ulasku u posljednje dvije minute susreta.

U vrlo neizvejsnoj završnici Vladović je na 10 sekundi do kraja pogodio dva bacanja za 62:61, a Bracey Wright je preko Smodiša položio za pobjedu Cedevite 63:62.

Marino Baždarić je u pobjedničkom sastavu upisao 13 poena, Šuput je dodao 11, a Wright i Bilan su dodali po 10 poena. Kod Krke Jure Lalić je ubacio 17 poena, dok je Domen Lorbek dodao 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.