Zabrinjavajući status Džanana Muse u Cedeviti

Sve manja minutaža za bh. košarkaša

Zabrinjavajući status Džanana Muse u Cedeviti

M. Šljivak

Džanan Musa jedan je od najboljih mladih košarkaša Evrope.

Sjajni bh. reprezentativac prethodnih godina je dominirao u omladinskim selekcijama, a kadete je vodio do titule prvaka Evrope.

Fantastične igre privukle su pažnju velikih klubova. Međutim, Musa je odlučio karijeru nastaviti u zagrebačkoj Cedeviti, iako su veoma zainteresovani bili Olympiacos i Fenerbahče.

Ove sezona je dobro počela za bh. košarkaša. Trener aktuelnog prvaka Hrvatske Veljko Mršić mu je davao dobre minute, što je Džanan koristio na najbolji mogući način.

Međutim, u posljednje vrijeme Mršić mu ne vjeruje. Džanan dobija minute na kapaljku, ali i njih na maksimalan način koristi.

Cedeviti je očigledno najbitniji rezultat. Za mladog košarkaša kao što je Džanan, to bi moglo biti pogubno za dalji razvoj, posebno što mu je minutaža ograničena i što loptu pored poprilično sebičnih saigrača jedva dobije.

Činjenica je da bi u bilo kojem drugom timu Musa imao mnogo veću minutažu. Sjetimo se samo Jusufa Nurkića koji je odlaskom u Zadar na posudbu iz Cedevite napravio potez karijere, a vjerovatno ne bilo loše da i Musa napravi sličan potez.

Jedan od najvećih evropskih talenata ne zaslužuje nekoliko minuta po meču. Minutaža u seniorskoj košarci je trenutno jako bitna za njegov dalji razvoj i sve ostalo bi moglo biti pogubno po njegovu karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi