Zdovc: Ključ pobjede protiv Zadra je dobra odbrana

Trener Cedevite

Zdovc: Ključ pobjede protiv Zadra je dobra odbrana

D. Rakanović

Košarkaši Cedevite u drugom kolu ABA lige u srijedu gustuje kod Zadra. 

Neugodna ekipa Aramisa Naglića u prvom kolu pokazala se u dobrom svjetlu u Podgorici gdje je u uzbudljivoj završnici poražena sa 87:85. 

Trener Cedevite Jure Zdovc smatra da je Zadar dobar tim, koji igra u svojoj dvorani igra pred vatrenom publikom. 

"Šteta što nisu dobili, to je hrvatski klub. Imali su mogućnost za pobjedu. Odigrali su kvalitetno, tako da je to odmah za nas jedno veliko upozorenje da se radi o dobrom timu, s dobrim trenerom, koji igra pred dobrom publikom. Tako da mislim da će brzo, ako još ne znaju, naši novi igrači shvatiti gdje su došli", izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc. 

"To je utakmica u kojoj se zna da smo mi favoriti. Mi ne bježimo od toga, moramo utakmicu dobiti, ali daleko od toga da će to biti lako".

Slovenački trener smatra da je ključ pobjede jaka igra u odbrani. 

"Odlučit će u obrani. Oni idu brzo, idu ti stalno u leđa... Tranzicijska i timska obrana, tu je ključ. U napadu ne smijemo srljati jer će kazniti svaku našu grešku. Moramo imati utakmicu pod kontrolom i igrati dobru obranu sa što manje grešaka", rekao je Zdovc, koji i dalje ne može računati na Roka Ukića i Ivana Ramljaka.

Amerikanac Will Cherry prvi će put zaigrati u Zadru.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Trener je rekao da imaju po 9.000 navijača na utakmici i da je ludo ondje. No, ako izađemo fokusirani i ako igramo Cedevitinu košarku nisam previše zabrinut. Ne poznajem njihovu ekipu. Čini se da neće biti lako, ali mislim da ćemo, s obzirom na skupinu momaka koje imamo u ekipi, biti dobro", rekao je Cherry. 

On smatra da je ABA liga dobra i da sve ekipe igraju čvrstu košarku. "Svi igraju čvrstu košarku. To nije mekana liga. Svi igraju jako fizički i svaku večer moraš izaći i dati najbolje od sebe. Ne možeš uzimati slobodne dane. Nijedna prednost u utakmici nije sigurna. Vidio sam već više puta da ekipe imaju 15 ili 20 poena razlike u četvrtom periodu i da se protivnici vrate i naprave neizvjesnu utakmicu. Bit će to teška liga", rekao je Cherry.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi