Zeničanke pokleknule u trećoj dionici, Talijanke u polufinal

Međunarodna ženska regionalna košarkaška liga

Zeničanke pokleknule u trećoj dionici, Talijanke u polufinal

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 500 gledatelja dočekale ekipu Umana Reyer iz Venecije u okviru druge utakmice četvrtfinala Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige. Podsjetimo u prvoj utakmici odigranoj u Italiji slavila je Umana Reyer, dok su večeras Zeničanke pokušale eventualnom pobjedom izboriti majstoricu i treću utakmicu.

Domaće košarkašice veoma motivisane su ušle u utakmicu da pokažu kvalitet protiv realno mnogo snažnije ekipe, koja ima mnogo veći roster kvalitetnih igračica.

Izabranice Slobodana Kecmana uz sjajnu i agresivnu odbranu riješile su prvu četvrtinu u svoju korist rezultatom 18:15. U drugoj dionici Zeničanke su nastavile s odličnom igrom u napadu, te odličnom odbranom nad najboljim gostujućim košarkašicama. Na odmor se otišlo plus pet za Čelik 37:32, te su mnogi pomislili da bi domaće igračice mogle napraviti iznenađenje u ovoj utakmici.

Nakon odmora u trećoj četvrtini vidjeli smo na parketu samo jednu ekipu, Talijanske su nemilosrdno punile koš Zeničanki, a podatak da su domaće košarkašice u trećoj dionici ubacile samo tri poena, a gošće čak 20 dovoljno govori o odnosu snaga u trećoj četvrtini.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Posljednjih 10 minuta utakmice Talijanke su rutinski privele kraju i upisale drugu pobjedu s kojom su se plasirale među četiri najbolje ekipe u ovom takmičenju. Konačni rezultat glasio je 63:67 (18:15, 19:17, 3:20 i 23:15)

Najbolje u pobjedničkoj ekipi bile su Henry sa 17 poena i 13 skokova, te Ruzickova sa 16 poena i sedam skokova. U poraženoj ekipi kapiten ekipe Aida Kalušić ubacila je 15 poena, dok je Jasmina Bigović postigla 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.