Ženska U-20 reprezentacija BiH otvorilla prvenstvo pobjedom

Slavile protiv Grčke sa 79:71

Ženska U-20 reprezentacija BiH otvorilla prvenstvo pobjedom

Ženska U-20 reprezentacija Bosne i Hercegovine je otvorila Evropsko prvenstvo B divizije trijumfom protiv Grčke. Konačan rezultat je glasio 79:71 za izabranice Mare Lakić.

BiH je dobro otvorila utakmicu i nakon prve četvrtine je imala prednost 24:18. Grčka dobija drugu četvrtinu rezultatom 17:16, ali su naše košarkašice na poluvrijeme ipak otišle sa prednošću od pet poena razlike (40:35).

Meč je riješen u trećoj četvrtini. Naše djevojke su dobile ovu dionicu rezultatom 25:11 i na ulasku u posljednjih deset minuta imale su prednost od 19 poena. Grkinje su do kraja uspjele samo ublažiti poraz.

Najefikasnija igračica u redovima naše reprezentacije je bila Marica Gajić sa 22 poena, 13 skokova i 3 asistencije, dok je Nikolina Džebo ubacila 18 poena. Na drugoj strani, najbolju partiju pružila je Eleanna Christinaki sa 24 poena i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti