Zvezda se prvo mučila, pa onda pregazila Karpos

I dalje maksimalan učinak

Zvezda se prvo mučila, pa onda pregazila Karpos

Košarkaši Crvene zvezde su večeras na svom parketu savladali Karpos rezultatom 91:70.

Prvo poluvrijeme je proteklo u neočekivanom egalu, a gosti iz Makedonije su nakon prve dionice imali prednost od 18:16. Domaći su do kraja poluvremena uspjeli izjednačiti pa se na odmor otišlo pri rezultatu 38:38.

Zvezda je u drugom poluvremenu dodala gas i u trećoj četvrtini riješila sve dileme oko pobjednika, da bi do kraja uspjela dodatno povećati prednost i slaviti s 21 poenom razlike.

Najefikasniji igrači utakmice bili su Bjelica i Simonović sa po 21 poenom, dok je s druge strane najefikasniji bio Labović sa 16 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Za Crvenu zvezdu je oo bila deseta pobjeda u isto toliko utakmica u ABA ligi, dok je Karpos pretrpio deveti poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti