Gerard Pique kažnjen sa 10.500 eura

Zbog sukoba s policajcem

Gerard Pique kažnjen sa 10.500 eura

Defanzivac Barcelone Gerard Pique kažnjen je novčano nakon što je u septembru prošle godine "maltretirao i verbalno napao policajca" koji je odlučio kazniti njegovog brata.

Gerard i Marc Pique su 13. septembra prošle godine u sitnima satima odlučili otići do jednog kasina kada ih je zaustavio policajac. Policijski službenik im je objasnio da ih mora kazniti zbog prekršaja koji su napravili 15-ak minuta ranije, kada su se nepropisno zaustavili ispred jednog noćnog kluba i blokirali dvojicu takstista. Tu je Pique stariji poludio, izašao je iz automobila i počeo vrijeđati policajca.

"Ljubomoran si jer sam ja slavan. Kažnjavaš nas jedino zato što si siromašan i treba ti novac. Tu kaznu ionako nećemo platiti jer ću nazvati tvog šefa koji će ju poništiti. Pun si sebe! Hodaš uokolo u uniformi i misliš si da si dar od Boga, a zapravo si sramota! Tvoja profesija je je.... sramota!", urlao je Pique.

Španski reprezentativni stoper kasnije se putem Twittera izvinuo, a isto je napravio i na sudu. Ipak, njegova priča nije prošla kod sudinice Marije Asuncion Gonzalez, koja ga je odlučila kazniti novčanom kaznom do 10 i pol hiljada eura zbog "bezobraznog i agresivnog ponašanja".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.