Messi plaćao igračima da igraju za njegov tim

Prao novac preko humanitarnih utakmica?

Messi plaćao igračima da igraju za njegov tim

A. Beganović

Prema pisanju njemačkog sedmičnog lista Der Spiegela, sjajni fudbaler Barcelone, Lionel Messi, posredstvom svog finansijskog savjetnika prao je novac tako što je plaćao svjetske fudbalere da igraju za njegov tim humanitarne utakmice.

Der Spiegel je došao u posjed maila koji je kompanija čiji je vlasnik jedan od Messijevih finansijskih savjetnika, poslala na adresu zatupnika Roberta Lewandowskog.

Napadaču Bayerna je ponuđeno 180.000 eura da igra za ekipu "Messi i prijatelji" u humanitarnom susretu protiv "Ostatka svijeta".

Lewandowski je ponudu odbio, a ista je navodi Der Spiegel stigla na adresu Sergija Aguera, Didiera Drogbe, Zlatana Ibrahimovića, Cesca Fabregasa...

Der Spiegel navodi da je Messijev finansijski savjetnik na ovaj način prao novac, a špansko tužiteljstvo već istražuje nekoliko slučajeva pranja novca i utaje poreza na pojedinim humanitarnim susretima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.