Zbog žutog kartona: Sudija dobio udarac od kog je preminuo

Mladić usmrtio arbitra

Zbog žutog kartona: Sudija dobio udarac od kog je preminuo

Fudbalski sudija, Ricardo Portillo preminuo je nakon sedmodnevne kome u koju je zapao nakon što ga je tokom utakmice u glavu udario 17-godišnji golman kom je pokazao žuti karton.

Fizički nasrtaj na sudiju desio se 27. aprila u predgrađu Salt Lake Cityja gdje je utakmica odigrana. Portillo je pokazao žuti karton mladom golmanu koji ga je udario dok je zapisivao igrača u bilježnicu.

 

Portillu je odmah pozlilo od udarca, povraćao je krv te je prebačen u lokalnu bolnicu. Nažalost, nije uspio da se oporavi.

 

Mladić je uhapšen dva dana poslije meča te je smješten u pritvor za maloljetnike gdje čeka optužnicu. Lokalni mediji navode kako je ovom golmanu ovo bio prvi i posljednji zvaničan susret u Kontinentalnoj fudbalskoj ligi u konkurenciji juniora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.