Bosna Royal treća na turniru "Mirza Delibašić"

Pobijedila Krku sa 67:63

Bosna Royal treća na turniru "Mirza Delibašić"

Košarkaši Bosne Royal osvojili su treće mjesto na Memorijalnom turniru "Mirza Delibašić" nakon današnje pobjede protiv Slobode sa 67:63.

Bosna Royal je sjajno ušla u meč i nakon prve dionice imali su prednost od 22:12, da bi se ta prednost do poluvremena istopila na samo četiri poena razlike (36:32).

U nastavku meča Sloboda je u jednom dijelu uspjela da okrene rezultat i da povede, a na kraju treće dionice imali su prednost od tri poena (56:53). Ipak, Bosna je u posljednjoj dionici uspjela da konsoliduje redove te da ipak dođe do pobjede od četiri poena razlike. 

Do trijumfa ih je vodio sjajni Šturanović sa 20 poena, dok su kod Slobode Latifagić, Petrov i Silađi bili najefikasniji sa 14, odnosno 11 poena. 

Podsjetimo, u finalu večeras igraju Krka i Budućnost. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi