Aleksandar Mitrović preskup za Benficu

Anderlecht traži 15 miliona eura

Aleksandar Mitrović preskup za Benficu

Redove portugalske Benfice ovoga ljeta napustila su dvojica srbijanskih fudbalera. Lazar Marković prodan je Liverpoolu, dok je Filip Đuričić posuđen njemačkom bundesligašu Mainzu.

Ipak, timu sa Luza nedostaje jedan klasični špic, pa je klub iz portugalske prijestolnice poslao svoje izaslanike u Brisel gdje bi se oni trebali dogovoriti sa Anderlechtom oko kupovine srbijanskog napadača Aleksandra Mirovića.

Uprava Anderlechta poručila je zainteresovanim klubovima da Aleksandra Mitrovića neće prodati za manje od 15 miliona eura.

Prema pisanju portugalskog lista O Jogo, Benfica se nakon što je Anderlecht postavio vrtoglavu cijenu za svog mladog špica povukla iz daljih pregovora. 

Mitrovićev agent Nenad Jestrović tvrdi da prelazak u veći klub nije prioritet i da je za razvoj tinejdžera najbolje da ostane u Anderlechtu, ali i da će razmotriti svaku finansijski primamljivu ponudu.

Interes za napadača iz Srbije pokazao je i Dortmund, te Fulham i Rubin Kazan. 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

"Sezona je za Mitra počela odlično. Mi smo pričali i dogovorili se da on ostane u Belgiji barem još jednu sezonu. Ipak, interesovanje drugih klubova postoji, mada ne vjerujem da bi neko platio cijenu koju je klub odredio. Jednostavno je prerano za tako nešto", zaključio je Jestrović. 

Mitrović je u prva dva kola lige dao dva gola, uprkos kritikama da je nedovoljno trenirao tokom ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.