Alfaro presudio Sevilli, Stevanović ni večeras nije igrao

Poraz Seville

Alfaro presudio Sevilli, Stevanović ni večeras nije igrao

E. Škorić

U posljednjem susretu subotnjeg programa 27. kola španske Primere Mallorca je s 2:1 savladala Sevillu.  

Pretposljednjeplasirana Mallorca u grčevitoj je borbi za opstanak, a mirniji nastavak sezone donosi im Alejandro Alfaro s dva pogotka u pobjedi nad Sevillom.

 

Prvi pogodak Alfaro je postigao u 16. minuti. Beto je sjajnom paradom odbranio udarac jednog domaćeg igrača iz slobodnjaka, no lopta se odbila na nogu Alfara, koji pogađa mrežu Andalužana za slavlje svoje momčadi i svojih navijača.

 

Uspjeli su gosti izjednačiti u 61. minuti. Majstorski potez i asistencija Ivana Rakitića, Alvaro Negredo ostaje sam pred golom domaćih i rutinski pogađa za 1:1.

 

Nisu dugo gosti držali bod u džepu. Pet minuta kasnije, opet Alfaro... Nakon kornera s desne strane, Mallorcin igrač je pogodio prečku, odbijenu loptu ponovo sačekao Alfaro i zabio za, ispostavilo se, važnu pobjedu Mallorce, koja sada ima 24 boda. 

 

Bh. reprezentativac Miroslav Stevanović nije igrao za poraženu momčad, iako je bio prijavljen za utakmicu.

 

Primera, 27. kolo:

Mallorca - Sevilla 2:1 (Alfaro 16, 66/ Negredo 61)

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.