Aston Villa dovodi Adebayora

Nakon prodaje Bentekea

Aston Villa dovodi Adebayora

Fudbaler Tottenhama Emmanuel Adebayor nalazi se na korak od potpisa za Aston Villu, javljaju britanski mediji.

Ovaj 31-godišnji napadač bi u klubu sa Villa Parka trebao zamijeniti Christiana Bentekea, koji je prošle sedmice prodan Liverpoolu za 32 miliona funti.

Adebayor je, navodno, već proveo dan u trening centru Aston Ville, gdje je dogovarao lične uslove transfera. Napadač iz Togoa bi uskoro trebao obaviti ljekarske preglede i pridružiti se novim saigračima.

Iskusni napadač će vjerovatno u Aston Villi boraviti na posudbi, nakon čega bi ovaj klub stekao prava da otkupi njegov ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Emmanuel Adebayor je u svojoj karijeri nastupao za Merlan, Metz, Monaco, Arsenal, Manchester City, Real Madrid i Tottenham. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.