Athletic bolji od Villarreala

Primera, 9. kolo

Athletic bolji od Villarreala

E. Škorić

Posljednju utakmicu devetog kola španske Primere odigrali su Athletic  Villarreal, a domaćin je slavio rezultatom 2:0.

Athletic kod kuće igra sjajno, pa j tako i odllični Villarreal napustio Bilbao poražen. Rico je Baskijce doveo u vodstvo u 33. minuti, a samo dvije minute kasnije Aduriz je pogodio za 2:0.

Do kraja prvog dijela još vrijedi istaknuti crveni karton Soriana, koji je zbog dvije javne opomene u završnici prvog dijela morao pod tuš. 

U nastavku nije bilo pogodaka, pa je Athletic mirno utakmicu priveo kraju i upisao petu pobjedu te se sa 16 bodova domogao šeste pozicije, dok Žuta podmornica ima bod više i zauzima četvrtu poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.