Aytekin naslijedio Starka među sudijskom elitom

Nijemac umjesto Nijemca

Aytekin naslijedio Starka među sudijskom elitom

Njemački fudbalski sudija, 36-godišnji Deniz Aytekin, napredovao je u najbolju grupu fudbalskih arbitara sa znakom FIFA-e.

Ovu odluku donijela je Sudijska komisija UEFA-e na svom sastanku u Nyonu. Nakon ulaska među sudijsku elitu Nijemac je sada i zvanično kandidat za suđenje svih najvažnijih utakmica u svijetu fudbala.

Pored Aytekina među sudijskom elitom nalazi se još jedan Nijemac, a to je Felix Brych. Zbog toga što je prekoračio dobnu granicu od 45 godina društvo najboljih sudija morao je napustiti jedan drugi njemački sudija, iskusni Wolfgang Stark. 

Upravo je Starkovo napuštanje "elitnog društva" otvorilo mjesto za Aytekinov napredak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti