Banfield korak od titule
Santiago Silva slavi pogodak protiv Huracana

Argentina Apertura

Banfield korak od titule

Odigrano je 17. kolo argentinske Aperture, a dva kola prije kraja za naslov prvaka bore se dva kluba, Banfield i Newells, šanse ima i Velez, dok Independiente može prvak postati samo naučnom fantastikom.

Newells Old Boysi su napravili veliki kiks koji bi ih mogao koštati naslova prvaka. Boysi su na svom stadionu u Rosariju poraženi od Arsenala sa 2:1 i tako lidersku poziciju prepustili Banfieldu. Golovima Franca Jare i Matijasa Pereza Arsenal je u prvom poluvremenu napravio veliku prednost, a Newells je u nastavku preko Antonija Boghossijana samo smanjio na 1:2.

Banfiled je kiks Newelsa iskoristio i pobjedom kod Huracana sa 1:0 golom Santijaga Silve preuzeo lidersku poziciju na tabeli sa dva boda prednosti nad Boysima.

U derbiju kola aktuelni prvak Velez Sarsfield je pobjedom 3:1 nad River Plateom ostao s teoretskim šansama da odbrani naslov prvaka. Maxi Moralez je u prvom dijelu doveo Velez u vodstvo, da bi Mauro Diaz u 76. minuti poravnao na 1:1.

Ipak, do kraja utakmice je Velez uspio doći do pobjede. Prvo je Hernan Lopez u 84. minuti doveo Velez u vodstvo, da bi Rolando Zarate u posljednjim sekundama utakmice donio pobjedu aktuelnim prvacima.

Najveći argentinski klub je i protiv Independientea nastavio s lošim igrama i rezultatima. Gosti iz Avellanede su slavili sa 2:1. Nestor Silvera je u prvom poluvremenu doveo u vodstvo Independiente, a Pablo Mouche početkom nastavka poravnava. Pobjedu gostima je donio Ignacio Piatti tri minute prije kraja utakmice.

Rezultati:

Godoy Cruz – Rosario 1:1
Huracan – Banfield 0:1
Racing – Tigre 1:0
Argentinos – San Lorenzo 2:1
Tucuman – Colon 2:0
Boca Juniors – Independiente 1:2
Velez – River Plate 3:1
Newells – Arsenal 1:2
Lanus – Gimnasia LP 2:0

Poredak: Banfield 38, Newells 36, Velez 33, Independiente 32, Colon i Estudiantes 31....Gimnasia 13, Huracan 10 i Tigre 8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.