Barca dogovorila dolazak Mbappea i onda sve upropastila
Foto: EPA

Nisu se "našli" s Mbappeom

Barca dogovorila dolazak Mbappea i onda sve upropastila

E. Čaušević

Mladi francuski napadač Kylian Mbappe ljetos je napustio Monaco nakon sjajne sezone, te je prešao u PSG na posudbu.

Monaco je pristao da proda Mbappea PSG-u u kojem ovaj 18-godišnjak igra na posudbi, no klub iz Pariza obavezan je na kraju sezone da otkupi njegov ugovor za nevjerovatnih 180 miliona eura. Ipak, PSG nije bio prvi izbor ovog napadača jer su španski mediji otkrili da je prvobitno trebao svoju karijeru nastaviti u Barceloni.

Kako prenosi Mundo Deportivo katalonski klub je posljednji dan ljetnog prelaznog roka postigao dogovor s čelnicima Monaca oko ovog igrača, ali su nakon toga uspjeli sve da upropaste. Naime, Barcelona se nije uspjela dogovoriti s Mbappeom oko visine plate jer je on tražio ono što je u tom klubu imao Neymar.

Nakon što su mu s Nou Campa poručili da ne mogu ispuniti njegov zahtjev ovaj mladi napadač odlučio da razgovara s PSG-om s kojim je na kraju veoma brzo postigao dogovor. Ono što je naljutilo navijače Barce jeste činjenica da su čelnici kluba uspjeli ponovo za "zabrljaju" stvari.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U svu priču bio je uključen i Arda Turan koji je trebao put Monaca, no Turčin je na kraju ostau Barci gdje je jasno da je višak. Također, Mbappe je želio transfer u Barcu što potvrđuje činjenica da je bio spreman avion za Španiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi