Barcelona postavila nevjerovatan rekord Lige prvaka

Imali 993 tačna dodavanja na meču

Barcelona postavila nevjerovatan rekord Lige prvaka

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su na Nou Campu savladali Borussiju Monchengladbach u meču 6. kola grupne faze Lige prvaka.

Katalonska ekipa je bez većih problema slavila sa 4:0 i tako će sa prvog mjesta ići u nokauz fazu Lige prvaka. Barcelona je poznata kao klub koji u jednoj utakmici ima mnogo dodavanja, ali su protiv Gladbacha nadmašili sve.

Naime, u sinoćnjoj utakmici igrači Barcelone su ostvarili nevjerovatna 993 tačna pasa. Ovo je novi rekord Lige prvaka i srušen je nakon 12 godina. 

Luis Enrique je na teren poslao dosta izmijenjen sastav, ali to nije pomoglo Gladbachu da izbjegne poraz. Zanimljivo da je Barca prekinula loš niz rezultata na domaćem terenu, te su slavili nakon četiri utakmice bez pobjede na Nou Campu u svim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi