Barcelona u drugom poluvremenu 'sredila' Osasunu
Foto: EPA

Dva gola Messija

Barcelona u drugom poluvremenu 'sredila' Osasunu

Barcelona je u 15. kolu španske La Lige kao gost savladala Osasunu rezultatom 3:0.

Iako su Katalonci gostovali posljednjeplasiranoj ekipi na tabeli, pitanje pobjednika riješeno je tek u drugom poluvremenu kada su viđena sva tri pogotka.

Prvo je u 59. minuti Luis Suarez pogodio za 1:0, da bi u 72. na 2:0 povisio Leo Messi, a vrijedi istaći da je kod oba gola asistent bio Jordi Alba. Konačan rezultat postavljen je u sudijskoj nadoknadi vremena, kada je Messi postigao svoj drugi gol i tako začinio pobjedu svog kluba.

Barcelona je ovom pobjedom prekinula niz od tri uzastopna remija u La Ligi i ponovo se približila Real Madridu na -3, s tim što ima jednu utakmicu više. Osasuna je i dalje zakovana za dno sa sedam osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi