Bartomeu: Nemoguće je aktivirati Neymarovu otkupnu klauzulu

Oglasio se predsjednik Barcelone

Bartomeu: Nemoguće je aktivirati Neymarovu otkupnu klauzulu

E. Čaušević
Teme:

Brazilski fudbaler Neymar našao se u centru pažnje sportske javnosti zbog navoda da će svoju karijeru nastaviti u PSG-u.

Španski mediji su prije nekoliko dana šokirali navijače Barcelone tvrdnjama da Neymar napušta klub i da seli u PSG. Kako su prenijeli mnogi mediji PSG želi da aktivira otkupnu klauzulu brazilskog igrača koja iznosi nevjerovatnih 222 miliona eura.

Međutim, danas se oglasio predsjednik Barcelone, Josep Maria Bartomeu, koji je demantovao ove navode. Bartomeu je objasnio zašto ne postoji nikakva šansa da francuski klub aktivira otkupnu klauzlu u ugovoru Neymara i Barce.

"On nije na prodaju. Ima ugovor na još četiri godine i naravno da računamo na njega. Ovakve klauzule je nemoguće aktivirati zbog finansijskog fair playja. Jedini da FIFA i UEFA zažmire na sve to i dozvole da se klauzula aktivira, ali to je nemoguće", rekao je Bartomeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi