Baš takav treba Wengeru: Ne igra, a sretan jer je u Arsenalu

Giroud neće da ide

Baš takav treba Wengeru: Ne igra, a sretan jer je u Arsenalu

Piše: E. Škorić
Olivier Giroud (31) nema pretjeranu želju da napusti Arsenal, koliko god ne bio u prvom planu kada je napad Topnika u pitanju.

Giroud se ljetos povezivao s Evertonom, West Hamom i Marseilleom, činilo se da će otići iz sjevernog Londona, no ostao je, a i dalje je pri stavu da mu je mjesto na Emiratesu.

Giroud je postigao 101 pogodak u 241 nastupu za Topnike od 2012. godine i ne misli da je njegovo vrijeme u Arsenalu završeno. 

"Siguran sam da me Wenger gledao protiv Velsa, pošto je igrao i Ramsey. On me uvijek podržava i postoji obostrano povjerenje. Ima vjeru u mene i pokušavam da mu se odužim kad god sam na terenu", priznao je Giroud, koji je postigao gol protiv Velsa u prijateljskom meču u petak.

"Obično manje igram u Arsenalu, ali pokušavam da zadržim visoku efikasnost. To mi je najvažnije. I dalje vjerujem u svoj kvalitet i imam puno ciljeva s Arsenalom, tako da idem naprijed sa željom da što više napravim", dodao je Giroud, koji ove sezone znatno manje igra pored Alexandrea Lacazettea i Alexisa Sancheza.


Engleska liga