Bavarci lagano do polufinala
Foto: EPA

Bayern siguran

Bavarci lagano do polufinala

M. Šljivak

Fudbaleri minhenskog Bayerna plasirali su se u polufinale DFB Kupa. Bavarci su večeras na gostovanju savladali Bochum s laganih 3:0.

Na prvi gol u ovom meču čekalo se do 39. minute. Prekrasnu asistenciju Mullera u pogodak je pretvorio Robert Lewandowski za rezultat poluvremena od 1:0.

Imao je Bayern odličnu priliku u samom finišu da udvostruči prednost. Šimunek je dobio crveni karton, skrivio je penal, ali je Muller bio neprecizan.

Ipak, sve dileme oko pobjednika otklonjene su u 61. minuti. Ponovo je Muller asistent, a ovog puta Thiago Alcantara pogađa za 2:0 i ovjeru plasmana u polufinale.

Konačnih 3:0 postavio je Lewandowski u nadoknadi vremena...

DFB Kup, četvrtfinale:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bochum - Bayern 0:3 (Lewandowski 39', 90+1', Alcantara 61')


Poljak opet pogodio! by ss_video
Alcantara pokazao sta zna kad je zdrav by ss_video
Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi