Bayer razbio Kopenhagen i otišao u Ligu prvaka
Foto: EPA

Apotekari lagano do Lige prvaka

Bayer razbio Kopenhagen i otišao u Ligu prvaka

M. Šljivak

Fudbaleri Bayer Leverkusena plasirali su se u grupnu fazu Lige prvaka. Apotekari su večeras na svom terenu pregazili danski Kopenhagen s 4:0, te s ukupnim rezultatom od 7:2 idu u grupnu fazu takmičenja.

Već nakon dvije minute igre domaći tim je poveo. Stefan Kiessling je ukrao loptu odbrani Kopenhagena, upošljava Heung-Min Sona, koji pogađa za prednost Bayera od 1:0.

Sve dileme oko prolaza dalje riješene su pet minuta kasnije. Hakan Calhanoglu je prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca povećao prednost Bayera na 2:0.

Novi gol u mreži gostiju viđen je u 31. minuti. Stefan Kiessling je realizovao penal za uvjerljivu prednost Bayera na poluvremenu od 3:0.

Youssef Toutouh je u 49. minuti imao najbolju šansu za goste. Dobro je šutirao, ali je pogodio prečku. Uzvratili su zatim domaći preko Calhanoglua, čiji šut odlazi preko gola. Ipak, u 65. minuti spasa za goste nije bilo kada je Kiessling postigao drugi gol večeras za vodstvo od 4:0.

Veću katastrofu Kopenhagena je spriječio golman gostiju Stephan Andersen, te je do kraja susreta ostalo 4:0.

Liga prvaka:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayer Leverkusen - Kopenhagen 4:0 (7:2) (Son 2', Calhanoglu 7', Kiessling 31', 65')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.