Bayer slavio u Dortmundu, Bellarabi ušao u povijest
Foto: EPA

Apotekari slavili

Bayer slavio u Dortmundu, Bellarabi ušao u povijest

M. Šljivak

Fudbaleri Bayer Leverkusena savaldali su kao gosti Borussiju iz Dortmunda s 2:0 u derbi meču prvog kola njemačke Bundeslige.

Već nakon sedam sekundi igre Bayer je poveo. Karim Bellarabi je najbržim golom u historiji igre doveo tim iz Leverkusena od 1:0. 

Loše izdanje Dortmunda nije kažnjeno dodatno u prvom poluvremenu iako je Bayer mogao doći do još jednog gola, te se na odmor otišlo s minimalnih 1:0..

Nastavak je donio nešto bolju igru Borussije, ali do izjednačenja nisu mogli. Imali su nekoliko prilika za izjednačnje, ali su u nadoknadi vremena gosti došli do drugog gola. Za konačnih 2:0 pobrinuo se Kiessling.

Bundesliga, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia - Bayer 0:2 (Bellarabi 1', Kiessling 90+5')

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.