Begović: Šteta, malo je nedostajalo da odbranim penal

Stoke bolji od Arsenala

Begović: Šteta, malo je nedostajalo da odbranim penal

A. Beganović

U okviru 15. kola Premiershpa fudbaleri Stoke Cityja su na domaćem terenu sa 3:2 savladali Arsenal uz sjajnu partiju našeg Asmira Begovića.

U ljepotici 15. kola Premiershipa Stoke je nadigrao Arsenal. Vodio je Stoke 3:0 i Topnicima je prijetila katastrofa, no ipak su se izabranici Arsenea Wengera uspjeli vratiti i malo im je nedostajalo da osvoje bod.

"Sjajna utakmica i veoma bitna pobjeda za nas. U Premiershipu je teško doći do svakog boda, pa zbog toga su ova tri protiv Arsenala od velikog značaja", za SportSport.ba je izjavio Begović, koji je uz Bojana Krkića bio i najbolji igrač Stokea.

"Bojan je u duelu sa Arsenalom pokazao svoj kvalitet. Radi se o paklenom igraču, koji se dobro snašao u Premiershipu i trenutno pruža sjajne partije", dodao je Begović.

Do 68. minute Stoke je vodio 3:0, da bi Topnici smanjili iz jedanaesterca, a Begovića je savladao Cazorla.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Šteta, malo mi je nedostajalo da odbranim jedanaesterac. Mislim da sam svoj posao odradio korektno, no sve u svemu, najvažnija su tri boda", ističe Begović.

"Do kraja prvenstva ima još mnogo utakmica i veliki broj bodova je u igri, tako da možemo napredovati. Volim ovaj dio sezone. Atmosfera u decembru je posebna, a na rasporedu je veliki broj utakmica", zaključio je Begović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.