Begović: Uživao sam u minutaži u Chelseaju

Golman bh. reprezentacije

Begović: Uživao sam u minutaži u Chelseaju

Bh. reprezentativac Asmir Begović u razgovoru za inostrane medije prisjetio se saradnje sa Joseom Mourinhom. 

Begović (28) je na Stamford Bridge dospio upravo zahvaljujući portugalskom treneru, međutim prvi mjeseci u Chelseaju nisu mu ostali u lijepom sjećanju jer je klub tada prolazio kroz najteži period od dolaska Romana Abramoviča. 

"Želja je uvijek bila da se pokuša pobijediti u svakoj utakmici, ali ponekad stvari ne idu onako kako si planirao. Kada se počnu nizati loši rezultati, povjerenje se gubi i sve se okreće protiv vas, iako je zalaganje igrača u tim trenucima bilo neupitno", kazao je naš Asmir Begović.

Rođeni Trebinjac priznaje da atmosfera u svlačionici nije bila na nivou. 

"Nije bilo jednostavno u svlačionici zadržati pozitivan stav i ohrabriti ostale igrače. Kada bilježite loše rezultate, normalno je da se javlja negativnost", ističe bosanskohercegovački reprezentativni golman.

Loši rezultati Chelseaja su rezultirali i otkazom Joseu Mourinhu. 

"Tim je dobar, ali rezultati nisu bili prihvatljivi i jednostavno je neko morao platiti cijenu. To je u ovoj priči bio Mourinho. Kap koja je prelila času bio je poraz od Leicestera."

Begović je u Chelsea stigao iz Stoke Cityja, a najveću minutažu je imao za vrijeme povrede Thibauta Courtoisa. 

"Uživao sam u minutaži u Chelseaju, a uostalom stajati na golu je ono što želim", bio je jasan Begović kojeg britanski mediji sve češće povezuju sa prelaskom u Everton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti