Ben Arfina agonija završava protiv Lyona?
Foto: EPA

Francuz konačno u ekipi PSG-a

Ben Arfina agonija završava protiv Lyona?

Jedan od najvećih fudbalskih majstora koje smo vidjeli u protekloj deceniji, Hatem Ben Arfa, od dolaska u PSG proživljava teške dane. Ovaj 30-godišnji Francuz tokom protekle sezone nikako nije uspijevao da se izbori za minutažu u ekipi Unaija Emeryja, a ovog ljeta mu je klub saopštio i da više nije potreban na Parku prinčeva.

Ben Arfa je "prekomandovan" u rezervnu ekipu PSG-a, a iako se čitavog ljeta špekulisalo o njegovom napuštanju Pariza, on je ipak ostao u glavnom gradu Francuske.

Njegovoj agoniji bi, ipak, uskoro mogao doći kraj, s obzirom da je Unai Emery otkrio da bi se sjajni veznjak napokon mogao naći na terenu i to protiv Lyona.

Iskusni veznjak je "reintegrisan" u seionrski tim PSG-a, a Emery ga očekuje i u konkurenciji za nedjeljni susret.

"Toplo je dočekan od strane ekipe. Odradio je nekoliko treninga s rezervama. Sada je klub donio odluku i vidjet ćemo da li će biti u igrati u nedjelju", izjavio je trener PSG-a.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ono što bi trebalo "otvoriti vrata" Ben Arfinom povratku u ekipu jeste činjenica da Angel Di Marija i Javier Pastore, gotovo sigurno, neće igrati protiv Lyona.

"Angel i Javier nisu trenirali. Nastavit će raditi s našim kondicionim trenerima, ali teško da će biti spremni za nedjelju", istakao je Emery.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi