Benitez čeka poziv Real Madrida

Benitez umjesto Ancelottija?

Benitez čeka poziv Real Madrida

E. Škorić

Real Madrid najvjerovatnije će mijenjati trenera ovog ljeta.

Carlo Ancelotti nije donio očekivane trofeje u Madrid. Real nije osvojio Primeri, Kup kralja i Ligu prvaka, a za utjehu ostaje jedino Svjetsko klupsko prvenstvo s početka sezone.

Stoga je izvjesno da će Ancelotti dobiti otkaz, a umjesto Italijana mogao bi doći Rafael Benitez.

Bivši trener Liverpoola, koji je Napoli odveo u Ligu prvaka i do polufianla Evropske lige, spreman je da dođe u Španiju.

Prema pisanju As-a, Benitez čeka na poziv Reala i uskoro bi mogao da bude zvanično imenovan novim trenerom kraljevskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Benitez je rođen u Madridu, kao igrač je ponikao u Realu, prvi posao mu je bio u Realu i nema sumnje da je vezan za taj klub.

Kao menadžer je s Valencijom osvojio Kup UEFA i dva puta Primeru, s Liverpolom je osvajao Ligu prvaka, FA kup, Superkup Evrope, s Interom Superkup Italije i Svjetsko klupsko prvenstvo, s Chelseajem Evropsku ligu, s Napolijem Kup Italije i Superkup Italije…

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.