Benitez: U Newcastleu sam ostao zbog navijača

Španac će i dalje voditi Svrake

Benitez: U Newcastleu sam ostao zbog navijača

Španski stručnjak Rafael Benitez će i naredne sezone sa klupe predvoditi Newcastle United, uprkos tome što je ovaj klub ispao u Championship.

Benitez je u izjavi za medije govorio o razlozima svoje odluke da ostane na St. James Parku a, kako kaže, presudila je velika podrška navijača.

"Ovo je veliki klub i želim ostati dio Newcastlea i u budućnosti. Nisam se mnogo dvoumio oko donošenja odluke. Nakon posljednje ovosezonske utakmice doživio sam ovacije i osjetio ljubav navijača. To je najveći razlog zbog kojeg ostajem ovdje", rekao je Benitez i dodao:

"U narednoj sezoni cilj je jasan - Povratak u Premier ligu. Nakon toga, želim da ovaj klub osvaja trofeje, ali treba ići korak po korak".

Kada je riječ o igračkom kadru za narednu sezonu, stvari vjerovatno neće biti tako loše za Svrake, što je potvrdio i Benitez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pričao sam s nekim važnim igračima i mnogi su istakli da su sretni ovdje i da će ostati, uprkos ispadanju iz lige. Svi imaju motiv da vrate Newcastle gdje mu je mjesto", zaključio je španski trener.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi