Benitez: Želim osvojiti Evropsku ligu sa Napolijem

Visoko postavljeni ciljevi

Benitez: Želim osvojiti Evropsku ligu sa Napolijem

Trener Napolija Rafael Benitez istakao je da sa svojim timom želi osvojiti trofej Evropske lige u ovoj sezoni.

Napoli će se u osmini finala sastati sa moskovskim Dinamom, kojeg Benitez smatra izuzetno jakim protivnikom.

"Svjesni smo da je riječ o vrlo jakoj ekipi. Oni su grupnu fazu okončali na prvom mjestu svoje grupe i u ekipi imaju dosta kvalitetnih i iskusnih igrača. Nije dobro što će se revanš igrati u Moksvi. To će za nas biti otežavajuća okolnost", rekao je Benitez i dodao:

"Svoju snagu su potvrdili protiv Anderlechta, ali mi želimo gledati samo sebe. Naš cilj je osvajanje Evropske lige i želimo ići do kraja".

Napoli je ukupnim rezultatom 4:0 izbacio Trabzonspor u šesnaestini finala ovog takmičenja, dok je Dinamo preskočio Anderlecht pobjedom od 3:1 u Moskvi nakon 0:0 iz Brisela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.