Bez golova u londonskom derbiju, Chelsea korak bliže tituli
Foto: EPA

Remi na Emiratesu

Bez golova u londonskom derbiju, Chelsea korak bliže tituli

M. Šljivak

Veliki londonski derbi u 34. kolu engleske Premier lige odigrali su na Emiratesu Arsenal i Chelsea, a na kraju pobjednika u ovom meču nije bilo (0:0).

Prvi u ovom meču prijeti Chelsea. Igrala se 15. minuta kada se Oscar našao u prilici, ali Bellerin s linije izbacuje loptu. Plavci su traži penal, ali je sudija Michael Oliver odmahnuo rukom.

Arsenal je tražio penal u 33. minuti kada je Cahill igrao rukom u kazenom prostoru, ali je Oliver ponovo ostao nijem.

Pet minuta kasnije Chelsea zamalo stiže do vodstva. Willian se našao u sjajnoj šansi, Ospina međutim sjajno brani. Uzvratio je Arsenal preko Ozila, ali Courtois odlično brani, te se na odmor odlazi bez golova.

I u nastavku utakmice nekoliko prilika na obje strane. Hazard prijeti prvi, no slabo šutira. Zatim Arsenal uzvraća preko Ozila, da bi zatim priluku imao i Mertesacker.

Do kraja je ostalo 0:0, te se ovim bodom Chelsea dodatno približio naslovu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 34. kolo: 

Arsenal - Chelsea 0:0

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.